Wednesday, 10 October 2012

BERKONGSI ITU TAK SEINDAH YANG KUHARAPKAN

hmmmm , firstly takziah kat kak mira sebab arwah ayah die meninggal hari tuh . hmmm , kejap lagi kak mira dah nak balik KL . bukannye tak suke , tapi perempuan yang mane yang sanggup lepaskan bf die pergi dengan perempuan lain . aku tak dapat nak tido . thats why lah update blog lepas subuh . aku menangis mase doa lepas subuh tadi . sayu jea hati aku . berat nak bayangkan die ngan perempuan lain . Allah jea tahu . tapi aku still doakan kebahagiaan diorang . hari niy mesti ape aku buad serba tak kena . mesti aku asyik terbayang diorang , ouchh . its gonna be hurt okay . aku hope kak mira tak tweet ape yang die buad ngan anep . memang aku nak sangat tahu , tapi hati niy tak mampu nak terime . aku sayang die , sangat , tapi aku tak ditakdirkan untuk memiliki die sepenuhnye . kesian anep sebab selalu terasa ngan aku . aku pun tak paham nape tak reti nak jage perasaan die. maybe hati niy dah banyak terluke . die cube untuk adil . yeahh , die dah mencube yang terbaik . tapi bukan niy yang aku nak mase mule2 aku terime die dalam life aku . aku mengharapkan kebahagiaan . maybe aku bahagie , tapi still terselit duke tuh . banyak kali aku pesan kat die , jangan lupe aku . hati kecil aku suruh pesan macam tuh . die boleh move on dari life aku bile2 mase . naluri perempuan aku kate , die lagi sayang kak mira . yeah , no wonder lah . diorang kenal pun dah lame . siapalah aku kan . diorang dah kenal family masing2 . nampak tak diorang dah serius ? habes tuh aku macam mane ? maybe anep tak sedar kot yang die sebenarnya perlukan kak mira jea . die boleh move on tanpa aku . aku yang memerhati niy pun cukup perasan . aku macam just simpanan . i hate to saying this , but that what i feel . sampai bile kitorang nak ade dalam situasi niy . lambat laun , pemilihan kene dibuat . and of course kak mira akan jadi pilihan . aku ? naseb aku memang macam niy . susah nak bahagie . maybe balasan Allah untuk dose2 aku kan .  aku oleh sabar dalam bende lain , tapi bile melibatkan family niy , i'm not . tuh menunujukkan tahap serius satu2 hubungan . aku tak layak kan . die just nak sedapkan hati aku. aku tahu nanti yang die bawak tengok anak buah die , kak mira , bukannye aku . takkan die nak kenalkan due perempuan kat family die dalam mase yang same . paling2 pun , aku just akan dianggap kawan . dahlah , mate pun kabur nanges dari tadi. tak nampak keyboard dah . semoge korang bahagie , off ~

Friday, 5 October 2012

AKU HARUS TABAH !

hmmmm , aku memang perlukan dia . aku takleh hidup tanpa die . aku sayang die sangat . so , aku terpaksa redha untuk berkongsi die ngan orang lain . tak rela sebenarnya , tapi hmmm maybe tuh takdir aku kan . aku dah try mintak putus cara baik ngan die , tapi die taknak . siap ugut nak bunuh diri lagi , ahakss . ngade2 tau . hati aku saked yang teamat sangad tiap kali terbayang die dengan kak mira . takleh langsung . Cume , now die dah sweet macam mase kitorang mule2 kenal dulu . even tak seratus peratus macam dulu , tapi almost lahh . die dah cube kan . aku kesian kat die . mesti die pening nak jage hati aku and kak mira dalam mase yang same . aku try taknak buad die serabut tapi kadang2 aku tak mampu nak kawal perasaan aku . aku jeles sangt2 . mestilah , aku sayang die .tadi die ajak pergi bercuti ngan die . and of course ngan kak mira sekali . nak pergi tioman katanye . tataw lah camane aku nak berdepan ngan situasi niy . tapi aku terpaksa sebab nak jage hati die . aku nak die sayangkan aku . banyak aku nak cerite sebenarnya tapi tunggu next post lah . line tak mengizinkan . ILOVEYOUSOMUCH MOHD HANIF HASRIQ BIN ARIFFIN  !

Saturday, 29 September 2012

HATIKU TERLUKA LAGI :'(

hmmm , aku memang tak kuat bile die jauh . Aku memang tak tabah bile die takde kat sisi aku . Aku perlukan die . ALLAH jea tahu betapa sakednye hati aku bile bayangkan die dengan perempuan lain .Kenapa mesti aku lalui semue niy ? Kenapa die muncul dalam hati aku , duduk di tempat pertame dalam carta hati aku , padahal diri die dah dimiliki . Lepas bace satu tweet niy , hati aku memang tak tahan . Rase nak menjerit jea and cakap yang die milik aku . Tapi hakikatnya , aku berkongsi die ngan orang lain . Aku benci nak terime bende niy tapi niy lah hakikat . Aku terpakse berkongsi orang yang aku sayang dengan orang lain . Aku amek mase untuk fikir ape yang terbaik . Hubby , i'm so sorry . Bukan tak hormat awak , tapi saye  terpakse buad macam niy . Awak tahukan macam mane sayangnye saye kat awak ? Aku nak sangat angkat call die semalam . Tapi aku try tahan . Aku kene kuat . Aku yg buat keputusan niy . Biar die go on ngan mira jea dulu . If diorang memang dah gembira , aku takkan muncul dah . Aku bukannye jahat  sangat nak rampas kegembiraan orang , tambah2 orang yang aku sayang . Aku rase kehilangan aku tak bgy effect yang besar pun . Die tetap happy ngan mira . Ntah die ingat aku kea tidak . Cuti sem die dah nak habes , mesti die akan selalu jumpe mira lepas niy . Even die kate tak , aku tahu die just nak jage perasaan aku . Aku tak harap pun ape yang die janji kat aku tuh betul . Ntah2 kat mira pun die cakap macam tuh . If only you know how much i need you dear . iloveyousomuch ! take care :) InsyaAllah kalau kite ade jodoh , takkan ade pape yang boleh menghalang kite terus bersama . key-off .

SECOND DATE :)

Okay , aku malas nak cerite bende lain . Sebab dalam kepale aku sekrang just teringat kenangan aku ngan die semalam . Petang semalam , aku pergi klinik . Aku pun tataw nape aku asyik tak sihat . Phone aku tinggal . Yelah , mungkin text sape2 pun + takde kedit . Bile check phone , aku tengok banyak missed call from my hubby . Agak weird lah jugak . Yelaa , kitorang mane ade otp dah macam dulu2. hmmmmm :'( Bile aku text die gune last kredit aku , die call . Die tanye aku katne , then die ajak jumpe . Die kate nak datang amek aku . Betape happynye aku . Aku terus cancel plan lain , heee . Sorry friends , aku rindu sangat kat die :) Dalam pukul 6 lebih macam tuh , die kate die otw . So , aku pun mandi laaa , hahahah . Excited sangad nak jumpe die . Habis kene bahan . Tak kesahlaa kan . Then , die call tanye hostel aku katne . Padahal die dah lalu dah , haha . Bile die kate die dah sampai , aku turunlaa :) Aku suruh die keluar kerete , sebab aku kan rabun . haha . Jalan ikut direction die jea , macam orang buta dah aku . Nampak die dari jauh , rase nak nangis pun ade . Rindu sangat . Plus , teringat yang die bukan milik aku sorang , ouchhh . Masuk kerete , macam biase . Salam die , die kiss dahi aku then aku kene kiss pipi die . Rindu nak buad macam tuh . Aku rasa kekok pulak ngan die . Dah lame tak jumpe kan . Die suruh letak beg kat belakang . Die kate , daripada pegang beg , baik pegang tangan die . Die emosi sikit dalam kerete sebab ade masalah . Yeahh , salah aku . Mintak maaf sangad2 . One more thing , bukan taknak dengar cakap awak ,tapi awak tak kenal parents saye lagi :) Kejap2 die okay , then die marah . Aku takot sebenarnya . Yeahh , aku kan sensitif . Aku kesian kat die sebab die asyik mengeluh . Aku rase macam aku susahkan die . Aku mintak maaf . Terdetik kat hati aku , die macam tak happy jea keluar ngan aku , kalau ngan mira mesti die happy . hmmmmm , i hate my own feeling . Kalaulah awak tahu , saye tak lena pun tido . Saye asyik risau kehilangan awak . Saye nak tengok muke awak puas2 sebab saye takot tuh pertemuan kite yang terakhir . Awak takkan pernah tahu macam mane saye sayangkan awak . Awak tak tahu saye nanges jea bile tengok muke awak lame2 . Saye asyik terbayang mira . Saye taknak kongsi awak dengan orang lain ! bukan tamak , tapi saya sayangkan awak . hmmmm , now aku tengah sedih . i can't continue my typing . brb ~

Wednesday, 26 September 2012

MASIH ADA SINAR BAHAGIA :)

Yeahh , like i said . kalau ade lagi new post dalam blog niy , ade lagilah cerite cinte kami . heee , die tak perlu pujuk aku dengan berbaris madah2 yang indah . just bile die cakap die cintekan aku , die perlukan aku , hati aku terpujuk sendiri . banyak cerite baru nak dikongsikan . tunggu next posy jea laa . i'm not feeling well . thanks for make me smile again , hanif ariffin . ILOVEYOUMORE :)

Sunday, 23 September 2012

TIADA JODOH ANTARA KITA :)

mungkin niy post aku yg terakhir kat blog kisah antare aku dan die niy .dah takde lagy cerite antara kami . sampai sekarang , die langsung tak contact aku . maybe niy pengakhiran cerite kitorang yang die pilih . die langsung takde effort nak mintak maaf kat aku . biarlah aku bawak diri . aku akan pergi dari life anep and mira . aku just nak tahu diorang happy . aku dah bgy pesanan terakhir kat anep and mira . tak boleh dah nak tahan saked hati aku bile tahu perkembangan korang . korang tak rase ade kat tempat aku . korang takkan paham ape aku rase . aku tak salahkan sape2 . memang dah ditakdirkan naseb aku macam niy . aku hanya mampu doakan korang dari jauh . hanif ariffin , sekali lgy saye nak cakap thanks sebab pernah hadir dalam life saye and bahagiekan saye even just untuk seketike . saye hargai . susah untuk saye lupekan awak , amat2 susah . tapi saye akan cube jugak sebab saye tahu name saye dah takde dalam hati awak . tolong jgn mainkan perasaan perempuan lain dah okay . cukuplah saye sorang . izinkan saye terus sayangkan awak sebagai insan yg istimewa dalam life saye . jage diri , jage kesihatan , kurangkan smoke tuh . kuat sangad smoke . tak elok untuk kesihatan . miera , bel harap mira jage anep elok2 . mira org yg ckup bertuah . tak semue bertuah macam mira . mira ingat semue pesan bel okay . aku mintak maaf atas semue salah aku kat orang selame kite kenal . mira , tlong jadikan hanif satu2 milik awak . hanif , please jadikan mira satu2nya milik awak . then , korang akan lebih bahagie . asslamualaikum , jage diri , jage kesihatan :) so , followers , if ade lagi jodoh antare aku dan die , so akan ade lagi lah new post . kalau tak , mungkin semuenye berakhir kat sini . bye :)

Saturday, 22 September 2012

BAHAGIA BUKAN MILIK AKU LAGI :(

Actually , die maybe dah bukan milik aku lagi . dielah kebahagiaan aku . thats why tajuk post niy macam tuh :) Aku kene pasrah dengan semue niy . I need to make a move from his life . Biarkan anep happy dengan pilihan die . even anep kate die sayang aku , die taknak tinggal aku , die nak aku , tapi aku dah susah nak terime semue niy . hati aku dah saked gile2. tak sangke die tipu aku . die masuk dalam life aku time die memang dah ade orang lain . yeah , maybe sebab die dah biase kot couple due orang serentak .  tapi aku ? tak pernah seumur hidup aku , aku curang . aku tak pandai nak sayang lebih dari sorang dalam satu mase . tapi still aku yang terluke . teruk sangad kea aku ? majo sebab clash , ade perempuan lain . kenape tak cukup satu ? aku betol2 tak paham . Aku sebersalah buad miera sedih pasal aku . tapi nak buad macam mane , tuh hakikat yang kitorang kene terime . selame niy , kitorang mencintai lelaki yang same . ouchhh . swear aku tak sangke aku kene macam niy . aku rindu sangad kat die . bile die mintak mase , aku hormat permintaan die . tapi ngan miera boleh jea die layan . hati siape tak saked ? sebelum aku dengar keputusan die yang mungkin akan buad aku tambah saked hati , beralah is cara yang terbaik . kali kedue aku terpaksa korbankan orang yang aku sayang demi orang lain . aku just terfikir , kalau die pilih aku and tinggalkan miera , tak mustahil one day die akan pilih perempuan lain and tinggalkan aku . whats come around , goes around right ? karma . cukuplah sekali aku terasa kehilangan die . die bgy impak yang besar dalam life aku . maybe tak lame lgy , blog niy dah takde sebab tujuan aku buad blog niy just untuk cerite pasal die .  aku berundur , bukan sebab tak sayang . aku beralah bukan sebab taknak berjuang . aku percaya pada jodoh . kalau betol die memang diciptakan untuk aku , insyAllah satu hari nanti die tetap akan jadi milik aku . now , aku just cube untuk jadi kuat and tabah even memang susah sangat . sekali lagi , aku doakan anep and miera bahagie :) biarlah aku try sembuhkan luke di hati niy dulu . assalamualaikum :)